Cumhurbaşkanlığı Seçimi Adayları Ne Zaman Belli Olacak?

Yazar: Unknown Tarih: 13:19 Kategori: Yorum: Yorum Yap




Ağustos ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan flaş açılama geldi. AK Parti ve CHP Cumhurbaşkanlığı seçimleri için ittifak mı yapıyor? Cumhurbaşkanlığı seçimleri ne zaman? Cumhurbaşkan adayı kim olacak? İşte cevapları.


Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin tek bir aday desteklemesine o adayın siyasi kimliği öne çıkmamış biri olması koşuluyla yeşil ışık yakan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel seçimlerde daha yüksek oy alacakları beklentisini de dile getirdi. 


Cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman ?


Ağustos’ta yapılması planlanıyor.


Gül, Cumhurbaşkanlığına aday olacak mı?


Ondan önce şunu söylemek gerekir, bana bir- iki sene önce de soruyordunuz. Zamanı gelince konuşuruz diyordum. Şimdi bu seçim aradan çıktıktan sonra bundan sonraki seçim Ağustos’ta cumhurbaşkanlığı seçimi olduğuna göre bunun da günü geldi. Bu da konuşulacaktır tabii. Ne zaman derseniz; seçim yeni çıkmış. Seçimin neticeleri bile ilan edilmemiş. Bunlar bir ilan edilir. Nihayetinde o günlere gelmiş olduk. Nisan ayının sonunda Mayıs ayının başında bunlar netleşmiş olur. Nasıl olur, ne olur, ne olur, bunları cumhurbaşkanlığı seçiminden önce oturur konuşuruz; Başbakan’la da diğer arkadaşlarımla da ona göre karar veririz. Cumhurbaşkanlığı ile her şeyin artık konuşulacağı gün geldi. Herkes bununla uğraşacak. Mayıs ayı içerisinde herhalde bunlar netleşir.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder