Pelin Akil (Zeynep Gevher) Biyografisi

Yazar: Unknown Tarih: 07:00 Kategori: Yorum: Yorum Yap

Pelin Akil, Pelin Akil Arka sıradakiler Zehra, Pelin Akil biyografi, Pelin Akil hakkında, Pelin Akil kimdir, Pelin Akil Kurt Kanunu Ballı Naciye, Pelin Akil Seksenler Seçil, Pelin Akil suskunlar, Pelin Akil Suskunlar Nisan





Pelin Akil, 17/04/1986 İstanbul doğumlu Türk dizi ve sinema oyuncu.

İstanbul Üniversitesi Müzikal Tiyatro Bölümü’nde ve Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü’nde eğitimi devam ediyor.


Pelin Akil, Arka Sıradakiler dizisinde canlandırdığı Zehra karakteriyle geniş kitlelere ulaşmayı başardı. Daha sonra ise Seksenler dizisinde Seçil karakterini canlandırırken, Kurt Kanunu dizisinde ise Ballı Naciye karakteriyle ekranlara gelmiştir.


Pelin Akil, Seksenler dizisiyle aynı dönemde Suskunlar dizisinde de rol almış ve dizide Nisan karakterini canlandırmıştır. 2013 yılında Trt 1′de yayınlanan Osmanlı Tokadı dizisinde rol alan genç oyuncu aynı zamanda Özcan Deniz’in büyük ses getiren ‘Su ve Ateş’ filminde de başrolde oynamıştır.


İnadına yaşamak dizisinin ilk bölümünde konuk oyuncu olarak yer alan Pelin Akil, şu sıralarda ise Trt 1′de yayınlanan Osman Sınav’ın Kızılelma dizisinde rol alıyor.

Rol Aldığı Dizi ve Filmler:

Kızılelma
İnadına Yaşamak
Su ve Ateş
Osmanlı Tokadı
Suskunlar
Seksenler
Kurt Kanunu
Arka Sıradakiler

Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder