Çanakkale Savaşının Mucizeleri

Yazar: Unknown Tarih: 14:27 Kategori: Yorum: Yorum Yap



Çanakkale Savaşının Mucizevi Olayları hakkında bilgi kısaca, Çanakkale Savaşının Mucizeleri.
Kara savaşlarının sürdüğü Conkbayırı’nda 57. tümen yer almaktadır. Bunlar her gün kirlilerini yıkadıktan sonra kuruması için asarlarmış ve ertesi gün kuruyunca tekrar giyerlermiş. Şehit düşmeleri durumunda Allah katına temiz kıyafetlerle çıkmak için bunu yaparlarmış. 


Namazlarını kıldıktan sonra da çarpışmaya girerlermiş. Bir gün çarpışma sırasında pusuya düşmüşler. Tam bu sırada üstlerine gri bir bulut düşmüş ve bulut dağıldığında Türk askerleri kaybolmuş. Amiral Hamilton İngiliz gemisinden bu anı seyretmiş ve anılarında bunu da yazmıştır.


Karanlık Liman ile Seddülbahir arasında mayınlar bulunmaktadır. Nusret Mayın Gemisi bunları savaştan bir gece önce alıp yerlerini değiştirmekle görevlendirilmiştir. Anadolu Feneri de onu korumuştur ve projektörlerini bir İngiliz gemisine tutarak onu takip altında tutmuştur. Anadolu Feneri arıza yapınca Nusret Mayın Gemisindekiler telaşlanır ve ışıklarını söndürür. İngiliz gemisi de projektörlerini denize tutar ve denizi aramaya başlar. Tam Nusret Mayın Gemisi fark edilecekken Anadolu Feneri düzelir ve projektörlerini tutmaya başlar. İki ışık arasında kalan Nusret Mayın gemisi gözükmez ve kurtulur. Hakkı Bey, geminin kaptanı, olayın heyecanına dayanamayıp şehit düşer ve naaşı kaldırılır. Nazmi Bey, gemi komutanı, Anadolu Fenerinin hiçbir tamir yapılmadan çalıştığını ve bunun bir mucize olduğunu anılarında yazmıştır.


Uçan Türkler isimli menkıbe ve bir başka menkıbede de bulutun korunması ile ilgili şeyler vardır. Bu bulut meselesi İngiliz Alayının bulutlar arasında kalarak kaybolması ile ilgilidir. Kraliyet alayının yer aldığı saldırıda düşman sağ cenahtan ilerlemekteydi. Orada fazla direniş gösteremeyen Türk güçleri sebebiyle çok hızlı bir şekilde ilerlemekteydiler. Azmak Deresi’nin kuru yatağından geçen alay, Kayacık Ağrılı bölgesi üzerinden Damakçı Bayırı’na doğru ilerlemekteydi. Karşılarındaki küçük tepeyi gördüklerinde üzerindeki soluk renkli buluta anlam veremediler. Sol tarafta bulunan Ağıl Dere’ye inmeyip buluta doğru giden alay bulut içerisinde kayboldu. Mestan Tepe’deki askerler olayı görmüş ve şaşkınlık içerisinde izlemişlerdi. Şaşkınlıklarının sebebi, başka bulutlarla da birleşen bu bulutun askerleri uçurarak oradan götürmesiydi. Trakya’ya doğru uçan bulut içerisindeki 267 İngiliz askerinden bir daha kimse haber alamadı.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder