Kızılelma 6.Bölüm Fragmanı (19 Şubat 2014 Çarşamba / Trt 1)

Yazar: Unknown Tarih: 07:00 Kategori: Yorum: Yorum Yap





Kızılelma, Kızılelma 19 şubat çarşamba, Kızılelma 19.02.2014, Kızılelma 6.bölüm, Kızılelma fragmanı, Kızılelma Furkan Palalı, Kızılelma osman sınav, Kızılelma pelin akil, Kızılelma trt 1


Osman Sınav’ın imzasını taşıyan yeni dizi Kızılelma çok yakında TRT 1′de başlıyor. Furkan Palalı Kızılelma dizisinde Murad Altay karakterini canlandıracak. Türkiye’nin milli varlık ve çıkarlarını korumaya ant içmiş bir avuç adam ve kadının hikayesinden yola çıkılan dizide ; bir avuç kahramanın özverili hayatı konu alınacaktır. Bu kahramanlar Yeni Türkiye nin büyümek ve bölgesinden yeniden adalet ve refahın merkezi olmak yolundaki bu ülke için yaşayacak, mücadele edecek ve “maceradan maceraya” koşacaklar.


Pelin Akil (Zeynep Gevher) Biyografisi için tıklayın >>>

Furkan Palalı (Murad Altay) Biyografisi için tıklayın >>>

Dizinin oyuncuları: Furkan Palalı ve Pelin Akil ayrıca Zeynep Eronat, Erdal Cindoruk, Miraç Eronat, Rahmi Dilligil, Adnan Biricik, Osman Karagöz, Mesut Yılmaz, Ceyda Saltadal, Sefa Zengin, Selin Altay, Buket Tuba Güzel ve Yener Gürsoy.


Kızıl Elma, Türkler tarafından değişik şekillerde tasvir edilmiş olup bazen bir belde, bazen bir taht, bazen de dünya hakimiyetini temsil eden som altından yapılma kızıl renkli bir küre olmuştur. Bazen fethedilmesi gereken illeri ifade eder, çoğu kez ise bütün Türklerin, tek bayrak altında toplandığı devletin simgesidir.


Bu altın top bazen zaferin işareti, bazen hakimiyetin sembolü, bazen de fethedilmek üzere hedef seçilen yerin sembolü olarak ifade edilmiştir. Çok eski bir Türk inanç ve töresi olan Kızıl Elma, Türkistan’dan Hazar Denizi’nin doğusundan gelen Oğuzların, Hazar kağanının ipek çadırının üzerinde hakimiyetinin ifadesi olarak bulunan altın topu yani Kızıl Elma’yı ele geçirmeyi ülkü edinmişlerdir.


Kızılelma yeni bölümleriyle her Çarşamba akşamı Trt 1′de.



Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder