Fotoğrafçılık Bölümü Nedir – Hakkında Bilgi

Yazar: Unknown Tarih: 14:27 Kategori: Yorum: Yorum Yap

Fotoğrafçılık Nedir, Fotoğrafçılık Ne İş Yapar, Fotoğrafçılık Maaşları, Fotoğrafçılık İş İmkanları, Fotoğrafçılık İş Çalışma Alanları, Fotoğrafçılık Mesleği Hakkında Bilgiler, Fotoğrafçılık Bölümünün Geleceği, Fotoğrafçılık Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Fotoğrafçılık Bölümü Tercih Edilir mi, Fotoğrafçılık Tanıtımı, Fotoğrafçılık Kazanç Durumu ve İş Olanakları, Meslek Rehberi, Fotoğrafçılık Mezunları Ne İş Yaparlar , Fotoğrafçılık Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Fotoğrafçılık İş Bulma Durumu




Fotoğrafçılık Bölümü Tanıtımı:

Programın Amacı

Fotoğraf tekniği ve fotoğraf sanatı alanında çalışacak teknik elemanları yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Fotoğraf programında fizik kimya ve genel kültür derslerinden başka fotoğraf teknikleri konusunda teorik dersler okutulmakta ve uygulama yaptırılmaktadır.

Gereken Nitelikler

Fotoğraf programında okumak isteyenlerin renkleri ve şekilleri algılama yeteneklerinin yüksek olması ve estetik görüş sahibi olmaları beklenir.

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları ışler

Fotoğraf programını bitirenlere “Fotoğraf Teknikeri” unvanı verilir. Fotoğraf teknikeri fotoğrafı çekilecek cismin ışık durumuna göre, konumunu belirler; çekilen fotoğrafı kimyasal maddelerle banyo eder; fotoğrafı karta basar, üzerinde gerekli düzeltmeleri yapar.


Çalışma Alanları

Fotoğraf teknikerleri matbaalarda, basında, grafik ve reklam şirketlerinde özel ve resmi televizyon kuruluşlarında görev alabilirler, isterlerse özel işyeri açabilirler.



Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder